AB Projesi ile Kalite Kontrol Birimleri Ziyaretlerinde Sözlü Tercüme ve Refakat Hizmeti Verdik

25 Mayıs 2015 3 dk

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) arasında yürütülen projede 20 – 22 Mayıs tarihleri arasında Ankara ve Erzurum illerinde NOVA Dil Hizmetleri olarak sözlü tercüme ve refakat hizmeti verdik.

Bakanlık’ta çoklu görüşmeler ve toplantılarla devam eden “Veteriner Hizmetleri Strateji Belgesinin Hazırlanması için Teknik Yardım Projesi”nde büyük ilerlemeler kat edildi.

Birkaç hafta önce aynı proje dolayısı ile ziyaret ettiğimiz, merkez kampüsü Etlik’te bulunan Ankara Merkez Veteriner Kontrol Şap Enstitüsü ve Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü laboratuvarları yeniden görüldü.

3 günlük serüven boyunca İtalya’nın Perugia şehrindeki Zooprofilattico Sperimentale Umbria e Marche Enstitüsü’nden Türkiye’ye gelen Veteriner Dr.Chiara Francesca Magistrali, enstitülerin Kalite Kontrol ve Yönetimi, Numune Kabul, Nekropsi, Viroloji, Bakteriyoloji, Biyogüvenlik Seviye 2 ve 3, Kanatlı Hastalıkları gibi çeşitli laboratuvarlarında önemli temaslarda bulundu.

Etlik Şap Enstitüsü’nde İtalyan veteriner hekim Magistrali’ye sunulan enstitü tarihçesinin ardından görüşmelerde üzerinde en çok durulan konu, yoğun olarak devam eden şap hastalığı ile ilgili aşı üretim, teşhis, kontrol ve araştırma faaliyetleriydi.

Türkiye için gerçekleştirilen veterinerlik faaliyetlerinin yanında yakın coğrafyadaki hastalıklarla mücadelede eden enstitülerin üretim ve operasyon kapasitelerinin artırılması ile kalite kontrol yöntemlerinin sektördeki belirli standartlara uyumlu olarak sağlamlaştırılması gibi konular da görüşüldü.

Ziyaretler boyunca gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Ankara Merkez Veteriner Kontrol Şap Enstitüsü Müdürü Uzm. Vet.Dr.Özhan Türkyılmaz’a, Kalite Yönetim Birim Sorumlusu Dr. Yasemin Gürel’e, Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Dr.Biray Okumuş’a ve Veteriner Hekim Ömer Hamza Akkaya’ya sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.